Iklan

Iklan

Predsjednik NVO-a pušten na slobodu: Sekretar i određeni broj lica zvaničnika iz reda kostiju navodno učestvuju u finansiranju iz kosti

06 April 2019, 3:21 PM WIB Last Updated 2019-04-08T16:23:31Z
RAKYATSATU.COM, BONE - Sredstva / budžet kojim upravlja Bone Regency Environmental Agency (DLH), ispada da postoje neki koji su privremeno obrađeni od strane vlasti. Jer se sumnja da su fondovi imali problema.

U stvari, prema riječima predsjedavajućeg NVO-a, Instituta za obrazovanje i zagovaranje kostiju (Lepas), Anto Utti, fondovi kojima upravlja DLH u Bone Regencyu sada se obrađuju u Bone Polresu, koji navodno uživa veliki broj zvaničnika u vladi Bone Regency.

"Ako se ne varam, fond je samoupravan fond u Bone Regency of DLH. Brojni svjedoci su pozvani da budu ispitani, a svjedoci su spomenuli određeni broj zvaničnika", rekao je Anto Utti, u subotu (06/04/2019) Rakyatsatu.com.

Prema svjedočenju Anta, iz iskaza nekoliko svjedoka, kaže se da je Sekda Bone, H Andi Surya Darma, navodno uživala sredstva.

"Radi sigurnosti mojih izvora, svjedok koji je spomenuo i sumnjao u Sekdu Bone i brojne zvaničnike vlade Bone Regency uživao je u tim sredstvima, ne bih rekao", rekao je čvrsto.

Čak i nevladina organizacija Offshore Bone koja je također članica Saveza nevladinih organizacija (ALB), održaće mirnu akciju kako bi zaštitila pravni proces fonda koji se trenutno obrađuje u Bone Polresu. (Apostol)
Komentar

Tampilkan

  • Predsjednik NVO-a pušten na slobodu: Sekretar i određeni broj lica zvaničnika iz reda kostiju navodno učestvuju u finansiranju iz kosti
  • 0

Terkini

Iklan